26 Ağustos 2007 Pazar

nVidia Ekran Kartı Kurulumu


1-) Pardus Menüsün'den Program Ekle Kaldır veya Güncelle'yi çalıştırın.

2-) Karşınıza, Program Ekle Kaldır ve Güncelle penceresi gelecek. İlk önce güncellenen paketler varsa onları da görebilmek için şağ altta Depo ayarları'nı açın ve Tüm Depoları Güncelle tuşuna basın. Depo(lar) başarıyla güncellemeyi tamamladıkdan sonra tamam'a tıklayarak depo güncelleme penceresini kapatın.

3-) Program Ekle Kaldır ve Güncelle penceresinde, Bütün paketleri göster kutucuğunu ve sağ tarafda Yüklü olmayan paketleri göster kutuğunu işaretleyin. Ara bölümüne nvidia yazın. Arama sonucu üç paket bulunacak, nvidia-kernel, nvidia-glx ve nvidia-tools. Bu üç paketi de işaretleyip, sağ altta Paket(ler)i kur tuşuna basın. Paketler Pisi deposundan indirilecek ve kurulacak. Kurulma işlemi başarıyla bittiğinde Program Ekle Güncelle ve Kaldır penceresini kapatın.

4-) Yine Alt+F2 tuşlarına basarak komut çalıştırı açın ve komut satırına
kdesu kwrite /etc/X11/xorg.conf
yazın ve Çalıştıra tıklayın. Yine root şifrenizi girin.
xorg.conf dosyası içinde Section "Device" bölümü altındaki Driver "nv" satırını Driver "nvidia" şeklinde değiştirin. Araç çubuğunda Dosya menüsünün altında Kaydet'e tıklarak yaptığınız değişikliği kaydedin ve xorg.conf dosyasını kapatın.

Ekran kartınızın nVidia sürücüsünü tanıtma işlemini tamamladınız. Makinanızı bir sonraki başlatmanızda masaütü ortamına geçerken nVidia logosunu görüyorsanız, herşey yolunda demektir.

NOT: Bu adresten alıntıdır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkürler...

obediah dedi ki...

Rica ederim.