26 Ağustos 2007 Pazar

Steam Kurulumu

Eeee... Biraz da oyun oynayalım değil mi?

Kurulum

http://parduslnx.blogspot.com/2007/08/codeweavers-crossover-kurulumu.html adresinde anlatıldığı gibi CrossOver programını kuruyoruz.
Pardus > CrossOver > Install Windows Programs yolunu izliyoruz ve karşımıza çıkan listeden Steam'i bulup seçiyoruz. "Next" tuşuna basıp diğer adıma geçiyoruz. Kendisi bu arada bir tane sanal win2000 sürücüsü oluşturacak. Karşınıza sağ altta bir seçenek sunacak:

Express Setup ile kurulum yaparsanız, CrossOver Steam Kurulum dosyasını (exe) internetten çeker.

Advanced Setup ile kurulum yaparsanız, sizden var olan kurulum dosyasının yolunu göstermenizi ister. Konqueror aracılığıyla dosyanın bulunduğu dizine gidip seçmeniz gerekiyor.

Herhangi birini seçip diğer bir adıma geçtikten sonra Steam Programının Kurulum ekranı geliyor. Hiçbirşeye dokunmadan "Next" tuşlarına basarak kurulumu bitiriyorsunuz. Steam kurulum ekranı kapanıyor ama arkasından Steamin kendisini güncelleyeceği ekranı açılıyor. (wine ile) İnternetten bir kaç dosya çekiyor. Güncelleme %100 olduktan sonra size

Create New Account
Log in existing Account

diye iki seçenek bulunan bir "Steam Açılış Ekranı" gelmesi gerekiyor. Eğer gelmezse CrossOver Programımızdan "Installation Finished" düğmesine tıklıyoruz. Gelen soruya "Yes" yanıtını veriyoruz. Programımız "Windows Reboot" Simülasyonu gerçekleştiriyor ve kurulum bitiyor. Masa üstüne Steam kısayolu gelmiş olması gerekiyor. Gelmemişse Pardus > Windows Applications > Steam > Steam yolunu izleyerek Steam'i çalıştırıyoruz. Hesabımız var ise "Log in existing Account" diyerek kullanıcı adımızı ve şifremizi giriyoruz. Steam yine internetten birşeyler çekiyor ve sonunda Steam açılıyor.

Resimleri Büyütmek için üzerlerine tıklayınız.



"My games" Sekmesi altında oyunlarımızı görebiliriz.



Eğer oyunlarımızın karşısında "Not Installed" yazıyorsa, oyunun üstüne 2 kere tıklayarak ya da sağ tuşa tıklayıp "Install" diyerek oyunu internetten çekmeye başlayabiliriz.


Oyunların gerekli "gcf" dosyaları elimizde var ise, bunları "home/kullacı_adı/.cxofficebeta/win2000/Program Files/Steam/SteamApps" dizini içine atarak oyunları internetten çekmeden oynayabiliriz.

Pardus'tan Ekran Görüntüleri:



Half-Life 2: Deathmatch:



NOT: Buradaki ''Ekran Görüntüleri'' kendi "Orjinal Steam Hesabımdan" alıntıdır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu steam hadisesi nasıl oluyor da oyunlar internetten indirip oynayabiliyoruz. yani ücret mevzubahsi nasıl hallediliyor, hesap açılırken mi ödeme yapıyorsun?

obediah dedi ki...

Merhaba. Steami kurduktan sonra Store bölümünden isterseniz kredi kartı ile alabilirsiniz.

www.steampowered.com adlı siteden yine kredi kartı ile alabilirsiniz.

Bir başka yoluda istediğiniz oyun Türkiyede varsa belli marketlerden ya da bilgisayar oyunu satan yerlerden dvd olarak alabilirsiniz.

Steam üzerinden veya siteden alırsanız, satın almış olduğunuz oyunun dosyalarını internetten indirmek zorunda kalırsınız. Dvd olarak alırsanız sadece oyunun güncellemesi varsa onu indirirsiniz internetten.

Kolay gelsin.